16ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών - «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ».

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 16ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών με την επωνυμία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ». Οι αγώνες διεξήχθησαν στις 16-17 και 18/2/2024 στα κολυμβητήρια Βουλιαγμένης και Νέας Σμύρνης. Οι ομάδες που συμμετείχαν, σύμφωνα με πάγια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν οι 8 πρώτες του περσινού πρωταθλήματος. Τελικά έλαβαν μέρος και η 9η, 10η και 11η ομάδα του προαναφερθέντος πρωταθλήματος, αφού τρεις ομάδες από τις πρώτες 8 δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Μετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
  2. ΠΑΟ
  3. ΝΟΒ
  4. ΠΑΟΚ
  5. ΑΝΟΓ
  6. ΑΕΚ
  7. ΕΘΝΙΚΟΣ
  8. ΥΔΡΑΙΚΟΣ Γ.Σ.

 

 Το Τουρνουά αυτό ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του αείμνηστου Ανδρέα Καλομοίρη, ιδρυτή του Συνδέσμου μας. Ο Ανδρέας Καλομοίρης υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του Υγρού στίβου, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος ως κολυμβητής, υδατοσφαιριστής και διαιτητής. Υπήρξε Πρόεδρος και Ιδρυτής του ΣΕΔΥ, Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας επί σειρά ετών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 

 Aliki

Μετά την λήξη των αγώνων ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αλίκη, κόρη του Ανδρέα Καλομοίρη. Η οικογένεια Καλομοίρη προσέφερε στον 1ο σκόρερ των αγώνων ως έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Moskov του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. με 23 γκολ ενώ την τριάδα έκλεισαν ο Delic του ΠΑΟΚ και ο Μουρίκης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας θα ήθελε να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές που αγωνίστηκαν στο τουρνουά μας, αλλά και στο Δ.Σ. του ΝΟΒ για τη διάθεση του κολυμβητηρίου του καθώς και το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. που φρόντισε να μας παραχωρηθεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς μας και το προσωπικό των κολυμβητηρίων και ειδικά της Νέας Σμύρνης τον κ. Ευάγγελο Αναλυτή, καθώς χωρίς την βοήθειά του οι αγώνες μας δεν θα είχαν την επιτυχία αυτή.